Over Ons

Rietlanden Terminals heeft een rijke geschiedenis in de haven van Amsterdam en is uitgegroeid tot een belangrijke speler in de overslag van kolen, ten behoeve van energiecentrales in voornamelijk Duitsland, andere droge bulk en in logistieke diensten.

We hebben twee terminals in Amsterdam met een gezamenlijke opslagcapaciteit van ongeveer 2.6 miljoen ton, liggende aan de Afrikahaven en de Amerikahaven.

Met vier moderne drijfkranen hebben wij de mogelijkheid om elders in Amsterdamse havens en in IJmuiden op de boeien, schepen tot en met zgn. Capesize van 170.000 ton te laden en lossen. Daarnaast beschikken wij over een grote vloot shovels en overig walmaterieel waarmee wij opslag en doorvoer van producten verzorgen. Ook hebben wij een spoorverbinding om de doorvoer van producten naar het achterland te verzorgen.

Al onze activiteiten voeren wij uit op een maatschappelijk verantwoorde manier. Waarbij veiligheid, milieu en duurzame inzetbaarheid de hoogste prioriteit hebben. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd door ruim 100 medewerkers, waarvan 80% op de terminal en de rest op kantoor aan de Afrikahaven.

Rietlanden Terminals is sinds 2017 onderdeel van JERA Global Markets.

  • Opslagcapaciteit van ca. 2.6 miljoen ton

  • Vier moderne drijfkranen

  • Al onze activiteiten voeren wij uit op een maatschappelijk verantwoorde manier

Geschiedenis

1900: Oorspong Borneokade
1989: Terminal Amerikahaven
1993: Start havenbedrijf de Stuwer handelend onder de naam “de Rietlanden”
1997: Start Floating storage Amerikahaven
1999: Terminal Westhaven ACP
2006: Terminal Afrikahaven ACT
2011: Ingebruikname wagon belader

Bekijk onze film