Bezoekers

Rietlanden Terminals heeft een rijke geschiedenis in de haven van Amsterdam en is uitgegroeid tot een belangrijke speler in de overslag van kolen, ten behoeve van energiecentrales in voornamelijk Duitsland, en andere droge bulk en in logistieke diensten. We hebben twee terminals in Amsterdam met een gezamenlijke opslagcapaciteit ca. 2.6 miljoen ton, liggende aan de Afrikahaven en de Amerikahaven.

Met vijf moderne drijvende kranen hebben wij de mogelijkheid om elders in Amsterdamse havens en in IJmuiden op de boeien, schepen tot en met zgn. Cape size van 170.000 ton te laden en lossen. Daarnaast beschikken wij over een grote vloot shovels en overig walmaterieel waarmee wij opslag en doorvoer van producten verzorgen. Ook hebben wij een spoorverbinding om de doorvoer van producten naar het achterland te verzorgen.

Al onze activiteiten voeren wij uit op een maatschappelijk verantwoorde manier. Waarbij veiligheid, milieu en duurzame inzetbaarheid de hoogste prioriteit hebben. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd door ong. 115 medewerkers, waarvan 20% op de terminal en de rest op kantoor aan de Afrikahaven.

Rietlanden Terminals is in 2007 overgenomen door EDF Trading. Tien jaar daarna, in 2017, heeft er een aandeelhoudersovername naar JERA Trading plaats gevonden.

Facts en Figures

  • 7.2 Miljoen Ton

    Overslag per jaar

  • 2.6 Miljoen Ton

    Opslagcapaciteit

  • 2 Locaties

    Amsterdam en IJmuiden

Meer feiten en cijfers >

“Rietlanden Terminals heeft twee terminals in Amsterdam met een gezamenlijke opslagcapaciteit ca. 2.6 miljoen ton, liggende aan de Afrikahaven en de Amerikahaven.”