MVO Projecten

Duurzaamheid
Rietlanden Terminals doet haar werk met zorg voor de toekomst van onze leefomgeving. Bij alles hebben we oog voor duurzaamheid, zowel in de operatie als bij ondersteunende activiteiten en voorzieningen.

Ledverlichting
Rietlanden Terminals was in 2014 de eerste haventerminal ter wereld met hoogvermogen ledverlichting. Met dit duurzame concept wordt een energiebesparing van circa 60% gerealiseerd ten opzichte van “normale” lichtoplossingen.

Zonnepanelen
Naast energiezuinige verlichting, wekt Rietlanden sinds maart 2018 ook zelf een deel van de benodigde elektriciteit op door middel van eigen 450 zonnepanelen op de daken van het kantoor en de werkplaats. Tezamen zijn de panelen goed voor zo´n 140.000 kW/h per jaar, het equivalent van 51 2-persoons of 31 4-persoons huishoudens. Rietlanden bespaart hiermee zo´n 6% op het totale stroomverbruik.

Supercaps
Ook in de productie-omgeving is de duurzaamheid terug te vindenDe Rietlanden drijfkranen zijn uitgerust met ‘supercaps’ die zorgen voor energie-terugwinning bij het zakken van armen en grijpers. De hybride drijfkranen zijn niet alleen energiezuiniger, maar ook vriendelijker voor de leefomgeving. Ze maken daardoor significant minder “piek”-lawaai en hebben beduidend minder NOx uitstoot.

GTL
Als eerste in de Amsterdamse Haven, is Rietlanden Terminals overgestapt op GTL. Deze “gas to liquid” brandstof vervangt de zwavelhoudende diesel die tot nu toe voor de drijfkranen werd gebruikt. De brandstof is niet alleen schoner en vrijwel geurloos. Ook de uitstoot van CO2 en NOx worden hiermee drastisch gereduceerd, evenals de onderhoudskosten (filters, olie etc.). Al met al, beter voor gezondheid en milieu

HoorbaarMinder
Een campagne met het Havenbedrijf Amsterdam. Geen piepjes meer van de achteruitrijdende shovels en heftrucks, maar een ruis. Het is veiliger en het levert minder geluidshinder op. Ook voor de “buren” tot zelfs aan de andere kant van het Noordzeekanaal.

  • Rietlanden Terminals was in 2014 de eerste haventerminal ter wereld met hoogvermogen ledverlichting

  • De Rietlanden drijfkranen zijn uitgerust met ‘supercaps’ die zorgen voor energie-terugwinning bij het zakken van armen en grijpers

  • Als eerste in de Amsterdamse Haven, is Rietlanden Terminals overgestapt op GTL

  • 450 eigen zonnepanelen op de daken van het kantoor en de werkplaats